Καλαμαράκια με ρύζι σαφράν

Καλαμαράκια με ρύζι σαφράν πολύ νόστιμο .

της φίλης Mary Loukatari, ευχαριστούμε!

Ωραίο ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο με αγαπημένα καλαμαράκια και ρύζι.

Υλικά
  • 4
    κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1
    κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες
    σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 χούφτες
    μπιζέλια
  • 600 γρ.
    καλαμάρια δαχτυλίδια
  • 300 γρ.
    ρύζι για paella η ριζότο
  • 2
    κύβους κότας
  • Σαφράν / κρόκο Κοζάνης
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σιγά σιγά, αυτό θα βοηθήσει να μην γίνουν λάστιχο. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση χρειάζονται περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε νερό, περίπου 1.5 λίτρο και διαλύουμε εκεί μέσα τους κύβους μας και το σαφράν. Εγώ χρησιμοποίησα μια κατσαρόλα και άφησα το νερό στο μάτι για να μείνει ζεστό.

  • Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας σε Σε μέτρια φωτιά, δεν θέλουμε να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τη πιπεριά κι έπειτα το ρύζι. Μόλις το ρύζι γλασαριστεί και είναι διάφανο αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα μας. Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε συνέχεια κι όποτε εξατμίζεται το νερό προσθέτουμε κι άλλο μείγμα. Αυτό θα κρατήσει περίπου 30 λεπτά.
    Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το σκόρδο μας και τα καλαμάρια και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση και να εξατμιστούν όλα τα υγρά μας.

  • Καλή απόλαυση!