
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ,
της φίλης Αλεξίας Καρατζογίαννη, ευχαριστούμε!
Πολύ νόστιμα κανελόνια γεμιστά με κιμά, σκεπασμένα με υπέροχη σάλτσα ντομάτας και ωραία μπεσαμέλ.
Για την σάλτσα ντομάτας
Φρέσκες ντομάτες
Μια πιπεριά κόκκινη
Μια κουταλιά πελτέ
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη
Για τον κιμά
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Φρέσκια ντομάτα
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Λίγο πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό ξυλάκι κανέλας
Δάφνη
Μπαχάρι
Μια πρέζα ζάχαρη
Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Για την μπεσαμέλ
Γάλα φρέσκο 1,5 λίτρο
Φυτίνη, 1 κουταλιά σούπας
Βιτάμ 1 κουταλιά σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 με 4 κουταλιές περίπου
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τυρί gouda
Ένα αυγό
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε την σάλτσα ντομάτας μας με όλα τα υλικά της να δέσει ελαφρώς.

Ετοιμάζουμε και τον κιμά με τα υλικά του. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, προσθέτουμε τα υλικά του και βράζουμε για 15 λεπτά.

Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ μας.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα στρώνουμε σε σειρα στο ταψί μας.

Σκεπάζουμε με την σάλτσα μας.

Έχουμε βράσει την μπεσαμέλ μας ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά. Στο τέλος σπάμε και το αυγό μεσα και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα κανελόνια με όλη την μπεσαμέλ μας. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Καλή απόλαυση!






















