
Κανελόνια με κιμά
Κανελόνια με κιμά της φίλης Vaïa Pouliasi.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
- 2 πακέτακανελόνια
- 1 1/2 κιλόκιμά μοσχαρίσιο
- 2 μεγάλακρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλοκαρότο
- 3 κ.σπελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνικεφαλοτύρι
- 3κρέμες γάλακτος
- 400 γρ.γκούντα τριμμένο
- Αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- μπαχάρι
- λάδι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζω λάδι στην χύτρα και ρίχνω τα κρεμμύδια και το καρότο τριμμένα.....Μόλις τσιγαριστούν ρίχνω τον κιμά και τσιγαρίζω καλά.....Στην συνέχεια ρίχνω τον πελτέ και ανακατεύω, ρίχνω και τα μπαχαρικά, νερό και κλείνω την χύτρα και βράζω για είκοσι λεπτά......Ανοίγω την χύτρα και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να στύψει καλά ο κιμάς.....

Στην συνέχεια αφού κρυώσει ο κιμάς βάζω το κεφαλοτύρι και ανακατεύω και γεμίζω τα κανελόνια.

Μόλις τα γεμίσω όλα ρίχνω από πάνω τις κρέμες γάλακτος,σκεπάζω με το γκούντα και ψήνω στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πιεί τα υγρά και να χρυσαφίσει το τυρί.

Καλή απόλαυση!






















