Κανταϊφάκια με καρύδια κανέλα απλά υπέροχα

Κανταϊφάκια με καρύδια κανέλα, νόστιμα και παραδοσιακά.

Παραδοσιακά κανταϊφάκια  με ωραίο σιρόπι όπως μας αρέσουν.

Δεν τα πάω πολύ καλά με το τύλιγμα τους αλλά η γεύση τους είναι φανταστική!

Είμαι σίγουρη πως εσείς θα καταφέρετε να τα φτιάξετε πιο όμορφα.

Ένα ωραίο γλυκό για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών.

Βγαίνουν 20 με 28 τμχ ανάλογα το μέγεθος.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

400 με 500 γρ. φύλλο κανταΐφι

300 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο
γαρίφαλο πολύ λίγο αν σας αρέσει, εγώ δεν έβαλα
1 βανίλια
300 γρ. αγελαδινό ή Κερκύρας κατσικίσιο βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Τραβάμε με τα δάχτυλα μας τα φύλλα μα ξεχωρίσουν καλά οι κλωστές και να αφρατέψουν.

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης

  • Παίρνουμε κλωστές εγω ζύγισα 18 γρ και έβαλα 1 κουταλάκι γεμάτο γέμιση.

  • Τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά αλλά όχικαι χαλαρά.

  • Τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ 20 με 22 εκ αφού έχουμε βουτυρώσει πρώτα το ταψί.

  • Με ένα κουτάλι αδειάουμε πάνω από κάθε κανταίφι όλο το λιωμένο βούτυρο.

  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα πάνω κάτω. Εγώ τα έψησα σε αέρα.
    Κοιτάμε να έχουν ψηθεί καλά και πάνω και κάτω.

  • Περιχύνουε το γλυκό που είναι κρύο με το ζεστό σιρόπι που έχουμε βράσει πριν για 8 λεπτά περίπου.

  • Καλή απόλαυση!