
Καραμελωμένα αμύγδαλα με κανέλα τραγανά
Καραμελωμένα αμύγδαλα με κανέλα τραγανά γιορτινά.
Gebrannte Mandeln, καραμελωμένα αμύγδαλα όπως θα τα βρείτε στα Χριστουγεννιάτικα παζάρια στην Γερμανία!
Λατρεμένα και πολύ εύκολα να γίνουν.
Κρατάνε σε κλειστό βάζο και σε δροσερό μέρος και δύο μήνες.
Όχι στο ψυγείο γιατί θα βγάλουν υγρασία.
- 200 γρ.ωμά αμύγδαλα
- 200 γρ.ζάχαρη
- 100 γρ.νερό
- 1βανίλια
- 1 κουταλάκι γεμάτοκανέλα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράζει.

Προσθέτουμε την κανέλα και την βανίλια αφού έχει καραμελώσει ελαφρά το σιρόπι.

Αδειάζουμε μέσα τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε συνέχεια σε πιο χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί όλο τοι σιρόπι.
Ανακατεύουμε να μην κολλήσουν μέχρι να μείνουν τα αμύγδαλα μόνο με την ζάχαρη κολλημένη επάνω τους.
Αδειάζουμε σε ταψί μεγάλο με χαρτί αντικολλητικό και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Τοποθετούμε σε βάζα ή τα τρώμε άμεσα.
Καλές Γιορτές!






















