Καρμπονάρα με αυγά όχι με κρέμα γάλακτος

Καρμπονάρα ιταλική με αυγά….

Όχι με κρέμα γάλακτος…by Μιχάλης.

Της φίλης μας Matia Alvanou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 500 γρ.
    σπαγγέτι
  • 4
    Αυγά
  • 200 γρ.
    μπέικον
  • 100 γρ.
    παρμεζάνα
  • 1
    σκελίδα σκόρδο
  • λίγο
    νερό από τα μακαρόνια
  • αλατοπίπερο
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βράζουμε τα μακαρόνια μας, στραγγίζουμε, κρατάμε λίγο νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε πολύ καλά το μπέικον με την σκελίδα σκόρδο. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσουν ένα λεπτό.

  • Σε ένα μπολ έχουμε σπάσει τα αυγά και τα έχουμε ανακατέψει καλά με την παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα αυγά μας πάνω από τα μακαρόνια αμέσως όσο είναι ζεστά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ίσως να χρειαστεί λίγο νεράκι από τα μακαρόνια για να μας βοηθήσει. Δεν τα ξανά βάζουμε πάνω στη φωτιά.

  • Τα αυγά ψήνονται με την θερμοκρασία που έχουν τα μακαρόνια, γι αυτό και τα φτιάχνουμε αμέσως στο τηγάνι όσο είναι πολύ ζεστά. Καλή απόλαυση!