
Καρυδόπιτα αφράτη και γευστικότατη
Καρυδόπιτα αφράτη και γευστικότατη της φίλης Έλεν Καρά.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά
- 250 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο
- 5Αυγά
- 1 κούπαζάχαρη
- 1 κούπαφρυγανιά
- 1 φακελάκιμπείκιν πάουντερ
- 2 κ.γκανέλα
- 1 κούπακαρύδια
- 2 κούπεςνερό
- 1.5 κούπαζάχαρη
- 1 κουταλιάμέλι
- 1 με 2βανίλιες κάψουλα
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε την μαργαρίνη/βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μπέικιν και την κανέλα ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 40 με 45 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε βάζουμε ένα μαχαίρι και εάν βγει καθαρό είναι έτοιμη.

Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.






















