Κατσικάκι ή αρνί στη γάστρα

Κατσικάκι ή αρνί στη γάστρα για γιορτινό τραπέζι.

Κατσίκι προτιμάμε εμείς. Εδώ βάζουμε στη γάστρα μπούτι και το σιγοψήνουμε ανάλογα το βάρος του.

Αυτό ήταν 4 κιλά και το έψησα περίπου 2.5 ώρες  στους 180 βαθμούς .

Ξεσκέπασα και άφησα από 10 λεπτά να ροδίσει από την μία πλευρά

και για 10 λεπτά από την άλλη πλευρά αφού ανέβασα στους 220 τον φούρνο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΣΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά
  • Κατσικάκι ή αρνί μπούτι ή μισό, το κάτω μέρος
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σκόνη
  • ρίγανη
  • λεμόνι
  • μουστάρδα
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Αλείφουμε το καλά πλυμένο κρέας μας με όλα τα υλικά (από την προηγούμενη μέρα ακόμα καλύτερα) και το βάζουμε σε γάστρα στον φούρνο για 2 ώρες τουλάχιστον στους 180 βαθμούς σε αέρα.

  • Συνοδεύουμε το κρέας μας με ότι μας αρέσει!