
Κατσικάκι ή αρνί στη γάστρα
Κατσικάκι ή αρνί στη γάστρα για γιορτινό τραπέζι.
Κατσίκι προτιμάμε εμείς. Εδώ βάζουμε στη γάστρα μπούτι και το σιγοψήνουμε ανάλογα το βάρος του.
Αυτό ήταν 4 κιλά και το έψησα περίπου 2.5 ώρες στους 180 βαθμούς .
Ξεσκέπασα και άφησα από 10 λεπτά να ροδίσει από την μία πλευρά
και για 10 λεπτά από την άλλη πλευρά αφού ανέβασα στους 220 τον φούρνο.
Υλικά
- Κατσικάκι ή αρνί μπούτι ή μισό, το κάτω μέρος
- Αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο σκόνη
- ρίγανη
- λεμόνι
- μουστάρδα
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αλείφουμε το καλά πλυμένο κρέας μας με όλα τα υλικά (από την προηγούμενη μέρα ακόμα καλύτερα) και το βάζουμε σε γάστρα στον φούρνο για 2 ώρες τουλάχιστον στους 180 βαθμούς σε αέρα.

Συνοδεύουμε το κρέας μας με ότι μας αρέσει!






















