Κεράσι γλυκό του κουταλιού υπέροχο

Κεράσι γλυκό του κουταλιού υπέροχο

Τέλειο γλυκό του κουταλιού κεράσι του φίλου μας

Γιάννη Αραμπατζή, ευχαριστούμε!

Πολύ νόστιμο φρούτο το κεράσι που μπορούμε να το κάνουμε και μαρμελάδα και γλυκό και λικέρ.

Ταιριάζει απόλυτα σε τσιζ κέικ, με παγωτό, σε κέικ, σε τούρτα.

Υλικά
  • 1 κιλό
    κεράσια
  • 1 κιλό
    ζάχαρη
  • 1 κούπα
    νερό
  • 1 κ.σ
    χυμό λεμονιού
  • 1
    βανίλια
Οδηγίες
  • Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα.
    Τα πλένουμε ,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε ενα μπωλ με χυμό απο δύο λεμονια για περίπου 1 ώρα ( για να σφίξουν) Έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά με μπόλικο νερό αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βάζουμε την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά να βράσει,σβήνουμε το μάτι τις κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το σιρόπι.
    Έπειτα προσθέτουμε τα κεράσια με το χυμό λεμονιού και την βανίλια και αφήνουμε αλλά 20 λεπτά περίπου.

  • Την ώρα που βράζει δημιουργείται αφρός τον οποίο αφαιρούμε και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει καλά το γλυκό. Δοκιμάζουμε το σιρόπι να δούμε αν έχει δέσει με ενα κουταλάκι στο πιάτο. Μόλις δούμε ότι έδεσε καλά το βάζουμε στα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει. Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζα

  • Καλή απόλαυση!

Εικόνες