Κερασόπιτα ή τάρτα σκεπαστή με φρέσκα κεράσια

Κερασόπιτα ή τάρτα σκεπαστή, τραγανή επάνω, ζουμερή από μέσα.

Με φρέσκα κεράσια ή από κατάψυξη που τα έχουμε αποψύξει πιο πριν.

Δεν έχετε φάει πιο νόστιμη!

Μπορείτε να την φτιάξετε με οποιοδήποτε φρούτο φρέσκο θέλετε γιατί η ζύμη της είναι πάρα πολύ ωραία.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
190 γρ. μαργαρίνη σκληρή ή βούτυρο κρύο
50 γρ. νερό
ζάχαρη για το πασπάλισμα στο τέλος
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο για από επάνω

Υλικά για την γέμιση
1 κιλό κεράσια φρέσκα χωρίς τα κουκούτσια τους
1 αυγό χώρια ο κρόκος από το ασπράδι
120 γρ ζάχαρη
100 gr αλεύρι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε την ζύμη στο μίξερ και μετά στο χέρι και αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο. Bάζουμε τα ¾ της ζύμης σε μια φόρμα 28εκ. να βγαίνει το πλαινό, ανακατεύουμε σε μια λεκάνι όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το ασπράδι και το αδειάζουμε επάνω στο ζυμάρι μας, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη που ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι για να μην κολλάει.

  • Χτυπάμε το ασπράδι να μην σφίξει τελείως , το βάζουμε επάνω απ την ζύμη (καπάκι) να πάει παντού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Μετά το ψήσιμο αυτό θα κάνει μία ωραία κρούστα η πίτα ή τάρτα μας.

  • Ψήνουμε σε 180 βαθμούς 50 με 60 λεπτά, να ροδίσει από πάνω. Τρώγεται ζεστή με παγωτό ή σκέτη με καφεδάκι.

  • Η τάρτα, πίτα μας τρώγεται και ζεστή και κρύα. Με παγωτό ή σαντιγί.