Κερασόπιτα με ολόκληρα κεράσια

Κερασόπιτα με ολόκληρα κεράσια!

Μία πίτα γλυκιά, σαν κέικ αλλά υγρή ελαφρώς από μέσα.

Μπορείτε να την φάτε σκέτη, με σαντιγί, με γλυκό κουταλιού ή με παγωτό.

Εύκολη και γρήγορη!

Υλικά

600 γρ κεράσια φρέσκα ή κατεψυγμένα χωρίς κουκούτσια
300γρ ζάχαρη
250γρ λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
4 αυγά
200ml κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι ή κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
100γρ χυμό κεράσι ή γάλα
2 βανίλιες
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
500γρ αλεύρι ίσως και λίγο παραπάνω
30 γρ μπέικιν, 1μιση φακελάκι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Σε μία λεκάνη βάζουμε τα κεράσια μαζί με το ζουμάκι που άφησαν, την κανέλα, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να χτυπήσουμε την ζύμη μας.

  • Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λικέρ, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό και χτυπάμε, Βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα κεράσια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αν δούμε αν είναι πολύ υγρή η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

  • Καλό είναι να βάλουμε την ζύμη σε μεγάλο ταψί (όχι σε φόρμα του κέικ) για να μπορέσει να ψηθεί ομοιόμορφα γιατί δεν θα φουσκώσει πολύ λόγω κερασιών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.

  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

  • Καλή απόλαυση!