
Κιμαδοφωλιές με γέμιση λαχανικά και μπεσαμέλ
Κιμαδοφωλιές με γέμιση λαχανικά και μπεσαμέλ
Της φίλης Άννας Αννούλα, ευχαριστούμε!
Κάτι διαφορετικό, εμφανίσιμο, νόστιμο.
Για 3 μεγάλα κομμάτια
500γρ κιμά ανάμικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο σκόρδο
Λίγο κέτσαπ
Μαϊντανό και άνηθο
1 αυγό
3 φρυγανιές μουσκεμένες με λίγο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Για την γέμιση:
1 ποτήρι αρακά κατεψυγμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κύβο λαχανικών
1 μικρό φρέσκο πιπέρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε με λίγο νερό και μια πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
50γρ βούτυρο
3κουταλιές σούπας όχι πολύ γεμάτες αλεύρι
350γρ γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε τον κιμά, πλάθουμε σε μεγάλα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Κάνουμε ένα βαθούλωμα για την γέμιση.

Έχουμε σοτάρει τα λαχανικά μας με τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να πιούνε τα υγρά. Γεμίζουμε τις φωλιές μας. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα , ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να βράσει ελαφρά να γίνει κρέμα. Σκεπάζουμε τα λαχανικά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου σκεπασμένα με λαδόκολλα (η σε γάστρα) και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστα να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!






















