Κιουνεφέ με τυρί κρέμα

Κιουνεφέ με τυρί κρέμα της φίλης Γιώτας Πιπερτζή.

Μέλος της Ομάδας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 300 γρ.
    κανταΐφι
  • 150 γρ.
    λιωμένο βούτυρο αγελαδινό
  • 400 γρ.
    τυρί κρέμα
  • 100 γρ.
    γάλα
  • 350 γρ.
    ζάχαρη
  • 250 γρ.
    νερό
  • 1/2
    χυμό απο λεμόνι
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βράζουμε το σιρόπι γι α5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Ξεμαλλιάζουμε το κανταΐφι σε σκεύος μεγάλο και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να πάει παντού.

  • Στρώνουμε το μισό κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψάκι μικρό και το στρώνουμε καλά χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με το γάλα και με κουτάλι το στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι. Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφένιο. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.