
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο αγαπημένο
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο.
Αγαπημένο φαγητό της οικογένειας.
Καλοκαιρινό και όχι μόνο, νόστιμο και ελαφρύ.
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Aδειάζουμε τα κολοκυθάκια από μέσα με το ειδικό εργαλείο.

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αναγραφόμενα υλικά.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας και αν περισσέψει κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε ενδιάμεσα.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, ίσα ίσα να τα σκεπάσει, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε να βράσουν, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα. Σε 1 ποτήρι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι και γεμίζουμε στο μισό το ποτήρι με νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το αλεύρι, το σουρώνουμε σε ένα άλλο ποτήρι και το προσθέτουμε στο φαγητό μας που βράζει για να χυλώσει, αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού σταθεί το φαγητό μας λίγο, χτυπάμε 2 αυγά μαζί με το χυμό λεμονιού και αδειάζουμε στην κατσαρόλα μας αφού την γυρίσουμε γύρω γύρω για να ανακατευτεί.






















