Κολοκυθάκια φούρνου με κιμά και σάλτσα ντομάτας

Κολοκυθάκια φούρνου με κιμά και σάλτσα ντομάτας.

Διαφορετικά τα γεμιστά κολοκυθάκια αυτά στην γάστρα με σάλτσα ντομάτας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

6 με 8 μεγάλα κολοκυθάκια
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλιές μαιντανό
λίγο ελαιόλαδο,
αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 ασπράδι αυγού
4 τριμμένες ντομάτες
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
νερό

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε τον κιμά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια τα οποία αδειάσαμε με το ειδικό εργαλείο, τα βάζουμε σε σειρά στην γάστρα μας και τρίβουμε 3 με 4 μεγάλες ντομάτες και 1 κουταλάκι πελτέ σε ένα ποτήρι νερό διαλυμένο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 50 λεπτά.

  • Ξεσκεπάζουμε βλέπουμε αν θέλει λίγο νερό ακόμα και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

  • Καλή απόλαυση!