Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κολοκύθα κίτρινη και τυρί

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα και τυρί φέτα,

υπέροχη με δικό μας σπιτικό φύλλο και υπέροχη γέμιση.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

Υλικά για την ζύμη
1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
αλεύρι από 800γρ έως 1 κιλό περίπου για όλες τις χρήσεις

Υλικά για την γέμιση
1 κολοκύθα κίτρινη περίπου 2 κιλών κομμένη στην μέση και ψημμένη
2 αυγά
λίγο αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
300γρ τυρί φέτα τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει.

  • Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά, τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6, τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

  • Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα μας καθαρίζουμε από μέσα, δεν αφαιρούμε την φλούδα.

  • Την ψήνουμε 40 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς και ξύνουμε μόλις κρυώσει λίγο με ένα κουτάλι να βγει όλη η ψίχα.

  • Ανακατεύουμε την ψίχα με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

  • Ανοίγουμε τα 6 πρώτα φύλλα μας μαζί και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί φούρνου ή μεγάλο στρόγγυλο. Απλώνουμε όλη την γέμιση.

  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα που ανοίξαμε σε ένα, χαράζουμε ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι και λαδώνουμε το φύλλο από πάνω.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 με 55 λεπτά.

  • Καλή απόλαυση!