Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σπιτικό φύλλο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σπιτικό φύλλο, για τους λάτρεις της κολοκύθας και του γλυκού!

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

 

Υλικά

Υλικά για το φύλλο
1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
αλεύρι από 800γρ έως 1 κιλό περίπου

Υλικά για την γέμιση
2 κιλά κολοκύθα ολόκληρη ψημένη
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
2 αυγά(προαιρετικά)
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή νερό
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση την κολοκύθα μας, δεν βγάζουμε την φλούδα της.

  • Ψήνουμε μια κολοκύθα κομμένη στην μέση στον φούρνο περίπου 2 κιλά στους 200 βαθμούς σε αέρα για περίπου 50 λεπτά. Την ξύνουμε με ένα κουτάλι και τον πουρέ αυτόν τον ανακατεύουμε με 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα , 2 αυγά (προαιρετικά για να δέσει η γέμιση) και 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό.

  • Ζυμώνουμε την ζύμη μας σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει.

  • Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά, τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6, τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

  • Βάζουμε την γέμιση ενδιάμεσα από τα φύλλα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου σε 180 βαθμούς.

  • Αχνίζουμε μόλις κρυώσει.

  • Υπέροχη!