
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σπιτικό φύλλο
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σπιτικό φύλλο, για τους λάτρεις της κολοκύθας και του γλυκού!
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Υλικά για το φύλλο
1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
αλεύρι από 800γρ έως 1 κιλό περίπου
Υλικά για την γέμιση
2 κιλά κολοκύθα ολόκληρη ψημένη
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
2 αυγά(προαιρετικά)
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή νερό
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση την κολοκύθα μας, δεν βγάζουμε την φλούδα της.

Ψήνουμε μια κολοκύθα κομμένη στην μέση στον φούρνο περίπου 2 κιλά στους 200 βαθμούς σε αέρα για περίπου 50 λεπτά. Την ξύνουμε με ένα κουτάλι και τον πουρέ αυτόν τον ανακατεύουμε με 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα , 2 αυγά (προαιρετικά για να δέσει η γέμιση) και 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό.

Ζυμώνουμε την ζύμη μας σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει.

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά, τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6, τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

Βάζουμε την γέμιση ενδιάμεσα από τα φύλλα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου σε 180 βαθμούς.

Αχνίζουμε μόλις κρυώσει.

Υπέροχη!






















