
Κομπόστα μήλο-αχλάδι
Κομπόστα μήλο-αχλάδι της φίλης Nenta Hsl.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Κομπόστα μήλο-αχλάδι. Αν και κάπως παράδοξος ο τρόπος που την φτιάχνω είναι πολύ πολύ γευστική και αρωματική.
Υλικά
- 5μήλα
- 5αχλάδια
- 500 γρ.ζάχαρη
- νερό
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζω τα μήλα κ τα αχλάδια αφού τα έχω πλύνει πολύ καλά. Βάζω μέσα στη κατσαρόλα τις φλούδες και τους πυρήνες και προσθέτω ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλω και 2-3 ποτήρια νερό.

Βράζω για 5-10 λεπτά τις φλούδες σε δυνατή φωτιά να βγάλουν όλα τα αρώματα τούς. Τα σουρώνω και στο ζουμί βράζω τα μήλα και τα αχλάδια για αλλά 10 λεπτά.

Tip: αξίζει υπερβολικά πολύ να την φτιάξετε το καλοκαίρι με ροδάκινα και βερίκοκα.






















