Κομπόστα μήλο-αχλάδι

Κομπόστα μήλο-αχλάδι της φίλης ‎Nenta Hsl.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Κομπόστα μήλο-αχλάδι. Αν και κάπως παράδοξος ο τρόπος που την φτιάχνω είναι πολύ πολύ γευστική και αρωματική.

Υλικά
  • 5
    μήλα
  • 5
    αχλάδια
  • 500 γρ.
    ζάχαρη
  • νερό
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Καθαρίζω τα μήλα κ τα αχλάδια αφού τα έχω πλύνει πολύ καλά. Βάζω μέσα στη κατσαρόλα τις φλούδες και τους πυρήνες και προσθέτω ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλω και 2-3 ποτήρια νερό.

  • Βράζω για 5-10 λεπτά τις φλούδες σε δυνατή φωτιά να βγάλουν όλα τα αρώματα τούς. Τα σουρώνω και στο ζουμί βράζω τα μήλα και τα αχλάδια για αλλά 10 λεπτά.

  • Tip: αξίζει υπερβολικά πολύ να την φτιάξετε το καλοκαίρι με ροδάκινα και βερίκοκα.