Κορμός σοκολάτας μωσαικό, αγαπημένο γλυκό

Κορμός σοκολάτας μωσαικό, αγαπημένο γλυκό

Αγαπημένο γλυκό που ξετρελαίνει τα παιδιά και είναι εύκολο στην παρασκευή του.

Με μπόλικη σοκολάτα λίγο ρευστή αν το βγάλουμε πριν το φάμε από το ψυγείο.

Υπέροχο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπέρ (ένα άσπρο και ένα κακάο)
1 κουβερτούρα σοκολάτα 200γρ
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 ζαχαρούχο γάλα περίπου 370γρ
2 κουταλιές κονιάκ
250γρ μαργαρίνη
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βράζουμε για 2 λεπτά το ζαχαρούχο με την μαργαρίνη, κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέσα την κουβερτούρα να λιώσει, το κακάο και μετά όλα τα υπόλοιπα.

  • Σπάμε μέσα τα μπισκότα στα τέσσερα και ανακατεύουμε να πάει το μείγμα σε όλα τα μπισκότα.

  • Σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε βάλει μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μείγμα και πατάμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε καλά με το χαρτί και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο.

  • Καλό είναι να το φτιάξουμε βράδυ και να το φάμε την επόμενη μέρα. Αν βιαζόμαστε το αφήνουμε μία με δύο ώρες στην κατάψυξη.

  • Κι αν βγάλετε τον κορμό από το ψυγείο 15 λεπτά πριν τον φάτε θα είναι κάπως έτσι...με ρευστή σοκολάτα!

  • Καλή απόλαυση!

  • Και σε φόρμα στρόγγυλη.

Εικόνες