
Κοτόπιτα ρολό με υπέροχο φύλλο γιαουρτιού
Κοτόπιτα ρολό με υπέροχο φύλλο γιαουρτιού
της φίλης Μαρίας Λαμπράκη.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Με τη μισή ζύμη έφτιαξα το ρολό και με την υπόλοιπη ζύμη ατομικά ρολάκια με διαφορετικές παραλλαγές στην γέμιση.
Ιδανικό φύλλο για χορτόπιτα, χορτοπιτάκια ή κιμαδοπιτάκια.
Για την γέμιση
1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλισμένο
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη
μπέικον
μανιτάρια φρέσκα κομμένα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κάρυ
λίγο κρασί
λίγο νερό
1 κρέμα γάλακτος
1 κουτί μικρό γάλα εβαπορέ
τυριά κίτρινα
Για το φύλλο
250 γρ γιαούρτι
250 γρ νερό
250 γρ ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1250 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
γάλα για το άλειμμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε την ζύμη μας και ανοίγουμε σε φύλλο μακρόστενο και κόβουμε στις άκρες όπως στην φωτογραφία.

Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με κρεμμύδι, ψιλοκομμένο πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη, μπέικον, μανιτάρια φρέσκα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κάρυ. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε. Τέλος προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ και τυριά κίτρινα. Απλώνουμε την γέμιση στο φύλλο και κλείνουμε βάζοντας τις λωρίδες σταυρωτά επάνω στην άλλη.

Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 30- 40 λεπτά ανάλογα το μέγεθος του ρολού μας.

Καλή απόλαυση!






















