
Κοτόπουλο με σάλτσα brandy και πλιγούρι
Κοτόπουλο με σάλτσα brandy και πλιγούρι της φίλης Olga Sv.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!
500 γρ κοτόπουλο
2-3 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
αλάτι πιπέρι
1 σφηνάκι brandy (κονιάκ)
χυμό ντομάτας
1 καρότο σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέτριο
λίγο σκόρδο
ελαιόλαδο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε αντικολλητικό σκεύος λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κομμάτια κοτόπουλου να ροδίσουν, τα αφαιρώ και βάζω το κρεμμύδι, το σκόρδο,το καρότο τα μπαχαρικά μου. Σβήνω με το brandy το αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω τον χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, τα κομμάτια κοτόπουλου και βάζω αρκετό νερό για να βράσει θέλω να μείνει με την σάλτσα του. Χωριστά βράζω το πλιγούρι με τις οδηγίες της συσκευασίας.






















