
Κοτόπουλο Σνίτσελ, εύκολο, νόστιμο
Πολύ ωραίο γίνεται το φιλέτο κοτόπουλο σε σνίτσελ.
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας ανοίξει το στήθος κοτόπουλο σε φιλέτο λεπτό.
Πανάρουμε και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, βραστές, ρύζι, σαλάτα.
Τα παιδιά το λατρεύουν αν το κάνουμε μπουκίτσες κόβοντας
σε πιο μικρά κομμάτια το κοτόπουλο πριν το πανάρουμε.
6 με 8 κομμάτια στήθος κοτόπουλο ανοιγμένο λεπτό
2 αυγά
100 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
φρυγανιά αλεσμένη
σπορέλαιο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας.

Τα βάζουμε μέσα στο αλεύρι να πάει παντού.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και μετά το αλεύρωμα τα βουτάμε καλά μέσα να βραχούνε παντού.

Σειρά έχει η φρυγανιά που περνάμε τα σνίτσελ μας μέσα να πάει παντού και να σκεπαστεί καλά το αυγό με γάλα.

Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο στο τηγάνι μας και αφού ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και από τις δύο πλευρές.

Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Καλή απόλαυση!






















