
Κοτόσουπα με ρύζι αυγολέμονο
Αγαπημένη σούπα η κοτόσουπα. Με ρύζι και αυγολέμονο εδώ.
Μπορούμε να την κάνουμε με λαχανικά με μακαρονάκια, με φιδέ ή μινεστρόνε.
Όπως και να την μαγειρέψουμε είναι μία δυναμωτική θρεπτική σούπα κατάλληλη για τον χειμώνα τις κρύες μέρες.
Ευκολοφάγωτη και από τα παιδιά. Αν την συνοδέψουμε και με σπιτική τυρόπιτα ακόμη καλύτερα.
1 κοτόπουλο ολόκληρο
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα, 180 γρ
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι κουρκουμά (προαιρετικά) δίνει ωραίο χρώμα
πολύ λίγο ελαιόλαδο
νερό να σκεπαστεί το κοτόπουλο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι ανακατεμένα σε 3/4 ποτήρι νερό και σουρωμένο
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό

Βράζουμε περίπου 50 λεπτά το κοτόπουλο μας σκεπασμένο με νερό.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεκοκκαλίζουμε με το χέρι και το αφήνουμε σε σκεπασμένο δοχείο.
Αφαιρούμε και την πέτσα.
Ξαναβάζουμε να βράσει το ζουμί μας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και το λίγο λάδι, προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό. Επίσης βάζουμε μέσα και το ρύζι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά 15 με 17 λεπτά. Αφού το δοκιμάσουμε βάζουμε μέσα το κομμένο κοτόπουλο. Μόλις πάρει με το κοτόπουλο μία βράση προσθέτουμε το σουρωμένο αραιωμένο αλεύρι στο νερό και αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό να πήξει. Αφαιρούμε από την φωτιά και σε ένα δεκάλεπτο ξεκινάμε για το αυγολέμονο. Στύβουμε τα δύο λεμόνια, σε βαθύ μπολ. Σπάμε τα δύο αυγά μέσα και τα χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι. Εγώ συνεχίζω να τα χτυπάω μαζί με το μιξεράκι του φραπέ μέχρι να αφρατέψει αρκετά. Αλλιώς με αυγοδάρτη αρκετή ώρα.

Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην σούπα μας αφού ανακατέψουμε καλά με βαθιά κουτάλα από κάτω προς τα πάνω και γύρω γύρω. Καλή απόλαυση!

Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα ανάμικτα λαχανικά ή μόνο καροτάκι, δίνουν ωραία γεύση.






















