Κουλουράκια Πασχαλινά και μη

Κουλουράκια Πασχαλινά και μη. Τα φτιάχνουμε όλο τον χρόνο.

Νόστιμα κουλουράκια που θα σας αρέσουν πολύ.

Τραγανά με υπέροχη γεύση βανίλιας ή πορτοκαλιού.

Υλικά

Υλικά για την ζύμη
180γρ μαργαρίνη και
100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ ελαιόλαδο
200γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό μεγάλο
60γρ γάλα η χυμό πορτοκάλι
4 βανίλιες
ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ γεμάτο
680γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Επάλειψη με πινέλο
1 με 2 αυγά ολόκληρα χτυπημένα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός το αλεύρι και το μπέικιν τα οποία μπαίνουν μετά.

  • Η ζύμη θα γίνει σχετικά μαλακή και θέλει 2 ώρες ψυγείο και πλάσιμο σε πλεξούδα βγάζοντας λίγη λίγη ζύμη για να μην μαλακώσει.

  • Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.

  • Ψήσιμο 170 βαθμούς 25 με 35 λεπτά περίπου και αποθήκευση μόλις κρυώσουν σε κλειστό τάπερ ή μεταλλικό κουτί.

  • Καλή απόλαυση!