
Κουλουράκια Πασχαλινά και μη
Κουλουράκια Πασχαλινά και μη. Τα φτιάχνουμε όλο τον χρόνο.
Νόστιμα κουλουράκια που θα σας αρέσουν πολύ.
Τραγανά με υπέροχη γεύση βανίλιας ή πορτοκαλιού.
Υλικά για την ζύμη
180γρ μαργαρίνη και
100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ ελαιόλαδο
200γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό μεγάλο
60γρ γάλα η χυμό πορτοκάλι
4 βανίλιες
ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ γεμάτο
680γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Επάλειψη με πινέλο
1 με 2 αυγά ολόκληρα χτυπημένα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός το αλεύρι και το μπέικιν τα οποία μπαίνουν μετά.

Η ζύμη θα γίνει σχετικά μαλακή και θέλει 2 ώρες ψυγείο και πλάσιμο σε πλεξούδα βγάζοντας λίγη λίγη ζύμη για να μην μαλακώσει.

Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.

Ψήσιμο 170 βαθμούς 25 με 35 λεπτά περίπου και αποθήκευση μόλις κρυώσουν σε κλειστό τάπερ ή μεταλλικό κουτί.

Καλή απόλαυση!






















