
Κουλούρια Θεσσαλονίκης τραγανά και αφράτα
Κουλούρια Θεσσαλονίκης της φίλης Ελβιρας Χρηστου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...
Ευχαριστούμε!
Υλικά
200 γρ ζάχαρη και
νερό 200γρ νερό βράζουμε για 3 λεπτά μαζί
Για την ζύμη
650 γρ αλεύρι για τσουρέκι (δυνατό)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μάγια
400 γρ νερό
170 γρ ταχίνι
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφήνουμε την ζύμη για 2 ώρες να ξεκουραστεί μετά κάνουμε μπαλάκια των 100 γρ και τα κάνουμε λεπτά μπαστουνάκια τα οποία τα στρίβουμε σε αντίθετη φορά τα περνάμε από το σιρόπι και μετά από σουσάμι.

Ψήνουμε για 25 λεπτά σε 175 βαθμούς.
Καλή απόλαυση!






















