Κουλούρια Θεσσαλονίκης τραγανά και αφράτα

Κουλούρια Θεσσαλονίκης της φίλης Ελβιρας Χρηστου‎.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...

Ευχαριστούμε!

Υλικά

200 γρ ζάχαρη και
νερό 200γρ νερό βράζουμε για 3 λεπτά μαζί

Για την ζύμη
650 γρ αλεύρι για τσουρέκι (δυνατό)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μάγια
400 γρ νερό
170 γρ ταχίνι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Αφήνουμε την ζύμη για 2 ώρες να ξεκουραστεί μετά κάνουμε μπαλάκια των 100 γρ και τα κάνουμε λεπτά μπαστουνάκια τα οποία τα στρίβουμε σε αντίθετη φορά τα περνάμε από το σιρόπι και μετά από σουσάμι.

  • Ψήνουμε για 25 λεπτά σε 175 βαθμούς.
    Καλή απόλαυση!