Κουμ Κουάτ γλυκό κουταλιού του Γιάννη Αραμπατζή

Κούμ Κουάτ γλυκό κουταλιού του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κιλό κουμ κουάτ όχι πολύ ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε και αφήνουμε τα φρουτάκια να στεγνώσουν στο τρυπητό. Τρυπάμε ένα ένα με ένα πιρουνάκι .

  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές. Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 3 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση ξανασουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να σουρώσουν καλά στο τρυπητό.

  • Φτιάχνουμε το σιρόπι,βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμ κουάτ. Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτριας έντασης φωτιά και ξαφρίζουμε ενώ προσέχουμε γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί έξω. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.

  • Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει το σιρόπι καλά. Πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε σβήνουμε το μάτι και μόλις σταματήσει να κοχλάζει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

  • Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό τελείως.

  • Καλή απόλαυση!