Κουρού τυροπιτάκια με φέτα και τυρί κρέμα

Εύκολα τυροπιτάκια κουρού με γέμιση φέτα και τυρί κρέμα.

Αν δεν θέλετε να βάλτε κρέμα τυρί και με σκέτη φέτα είναι υπέροχα!

Ελαστική και απαλή ζύμη που φτιάχνεται γρήγορα .

Τραγανά και τριφτά τα κουρού αυτά. Σε μία ώρα είναι έτοιμη όλη η διαδικασία.

Δοκιμάστε τα! Βγαίνουν περίπου 30 τεμάχια μέτριου μεγέθους.

Υλικά

Ζύμη
600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150γρ σπορέλαιο
150γρ βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι αλάτι
30γρ μπέικιν πάουντερ (ενάμιση φακελάκι)
600 με 700γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση
300γρ τυρί φέτα
200γρ τυρί φιλαδέλφεια
λίγο πιπέρι
1 αυγό

Για από επάνω
1 αυγό χτυπημένο
λίγο σουσάμι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι και το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και το αλάτι.

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπείκιν.

  • Ζυμώνουμε στο χέρι μία πολύ μαλακιά και ελαστική ζύμη να μην κολλάει.

  • Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης μας.

  • Κόβουμε από την ζύμη με το χέρι και πλάθουμε ένα μέτριο μπαλάκι.

  • Το πατάμε με την παλάμη να ανοίξει.

  • Βάζουμε ένα κουταλάκι γεμάτο γέμιση.

  • Κλείνουμε και πατάμε τις άκρες με τα δάχτυλα.

  • Βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και πατάμε τις άκρες και λίγο με ένα πιρούνι.
    Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ζεστό φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.
    Βάζουμε και τα δύο ταψιά μαζί για ψήσιμο αν έχουμε αέρα στον φούρνο μας.
    Αλλιώς σε αντιστάσεις ένα ταψί στην μέση.

  • Καλή απόλαυση!