
Κοχύλια με σκορδάτες γαρίδες και μπέικον
Κοχύλια με σκορδάτες γαρίδες και μπέικον της φίλης Matia Alvanou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
500γρ κοχύλια (ζυμαρικά)
500γρ γαρίδες καθαρισμένες
100γρ μπέικον
4 σκελίδες σκόρδο
2 - 3 χούφτες σπανάκι baby
500ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Μπούκοβο
Μαϊντανό
Παρμεζάνα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε τα κοχύλια δύο λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα.. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζω να πάρει χρώμα το μπέικον.Όταν είναι έτοιμο το αφαιρώ να στραγγίζει σε λίγο χαρτί κουζίνας.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τις γαρίδες.. Έπειτα το σκόρδο και το σπανάκι.. Αλατοπίπερο και μπούκοβο

Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ρίχνω το μπέικον και το μείγμα με τις γαρίδες και δυναμώνω τη φωτιά. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Μόλις η κρέμα γάλακτος κοχλάσει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη παρμεζάνα. Διάλεξα αυτά τα ζυμαρικά γιατί η κρέμα γάλακτος και τα υλικά μπαίνουν μέσα στα κοχύλια και γίνονται ζουμερά.






















