Κρέμα λεμονιού βελούδινη υπέροχη lemon curd

Κρέμα λεμονιού βελούδινη υπέροχη lemon curd

Πολύ νόστιμη και βελούδινη κρέμα λεμονιού.

Lemon curd. Iδανική για γέμιση τάρτας, κέικ, τσουρεκιού.

Για μέσα στο παγωτό ή από πάνω.  Για άλειμμα πάνω από κέικ, μπισκότα, καπ κέικς, μάφινς, πάν κέικ, για ότι μας αρέσει.

Εύκολη στην παρασκευή του, φυλάσσεται στο ψυγείο σε αποστειρωμένα βάζα για ένα μήνα.

Η δόση αυτή βγάζει ένα βάζο 500γρ. Εγώ έκανα διπλή δόση.

Υλικά

1 αυγό ολόκληρο
2 κρόκους αυγών
χυμό από 3 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια
ξύσμα από 3 μεγάλα λεμόνια 200γρ
220γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο κρύο σε κύβους κομμένο
1 κουταλιά σούπας 12γρ κορν φλάουρ ή νισεστέ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ξύνουμε τα πολύ καλά πλυμένα λεμόνια μας.

  • Στύβουμε τον χυμό τους.

  • Σε μπλέντερ η μούλτι ή μίχερ χειρός χτυπάμε να ανακατευτεί το ξύσμα με την ζάχαρη για να αναδειχθεί περισσότερο το άρωμα του λεμονιού,

  • Προσθέτουμε τους κρόκους και το αυγό και χτυπάμε να ασπρίσει.

  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι.

  • Ανακατεύουμε καλά μέσα και το κορν φλαουρ.

  • Βάζουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.

  • Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά να μην καεί ο πάτος και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει και πήξει η κρέμα μας για 4 με 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί με την κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά .

  • Ανακατεύουμε που και που να μην είναι τόσο ζεστή η κρέμα μας, την περνάμε από μεγάλη σίτα να μείνει καθαρή και βελούδινη. Αδειάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο μας ή στα βάζα.

  • Κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μας μέχρι να κρυώσουν.
    Τοποθετούμε στο ψυγείο.

  • Καλή απόλαυση!