
Κρέμα λεμονιού βελούδινη υπέροχη lemon curd
Κρέμα λεμονιού βελούδινη υπέροχη lemon curd
Πολύ νόστιμη και βελούδινη κρέμα λεμονιού.
Lemon curd. Iδανική για γέμιση τάρτας, κέικ, τσουρεκιού.
Για μέσα στο παγωτό ή από πάνω. Για άλειμμα πάνω από κέικ, μπισκότα, καπ κέικς, μάφινς, πάν κέικ, για ότι μας αρέσει.
Εύκολη στην παρασκευή του, φυλάσσεται στο ψυγείο σε αποστειρωμένα βάζα για ένα μήνα.
Η δόση αυτή βγάζει ένα βάζο 500γρ. Εγώ έκανα διπλή δόση.
1 αυγό ολόκληρο
2 κρόκους αυγών
χυμό από 3 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια
ξύσμα από 3 μεγάλα λεμόνια 200γρ
220γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο κρύο σε κύβους κομμένο
1 κουταλιά σούπας 12γρ κορν φλάουρ ή νισεστέ
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ξύνουμε τα πολύ καλά πλυμένα λεμόνια μας.

Στύβουμε τον χυμό τους.

Σε μπλέντερ η μούλτι ή μίχερ χειρός χτυπάμε να ανακατευτεί το ξύσμα με την ζάχαρη για να αναδειχθεί περισσότερο το άρωμα του λεμονιού,

Προσθέτουμε τους κρόκους και το αυγό και χτυπάμε να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά μέσα και το κορν φλαουρ.

Βάζουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά να μην καεί ο πάτος και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει και πήξει η κρέμα μας για 4 με 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί με την κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά .
Ανακατεύουμε που και που να μην είναι τόσο ζεστή η κρέμα μας, την περνάμε από μεγάλη σίτα να μείνει καθαρή και βελούδινη. Αδειάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο μας ή στα βάζα.

Κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μας μέχρι να κρυώσουν.
Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!






















