Κρέπες σπιτικές, αλμυρές, γλυκές όπως τις προτιμάτε

Κρέπες σπιτικές, αλμυρές, γλυκές όπως τις προτιμάτε

με τυρί, με πραλίνα φουντουκιού, με ζαμπόν και κασέρι, με ότι θέλουμε…

Εύκολη λύση για ένα γρήγορο αλλά πολύ νόστιμο κολατσιό.

Δοκιμάστε και με υπέροχο σπιτικό πουρέ μήλου.

Υλικά

1 λίτρο γάλα
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (400 με 500γρ)
μαργαρίνη για το τηγάνι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με σύρμα στο χέρι να γίνει ένας χυλός όχι πολύ ρευστός αλλά ούτε και σφιχτός.

  • Βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι ένα κουταλάκι μαργαρίνη σε κάθε κρέπα, αδειάζουμε μια μεγάλη κουτάλα σούπας αφού έχει κάψει πολύ καλά το τηγάνι, ψήνουμε από την μία πλευρά και με σπάτουλα γυρνάμε από την άλλη.

  • Τις γεμίζουμε όπως θέλουμε.

  • Με ζαμπόν και κασέρι.

  • Διπλώνουμε.

  • Με τυρί φέτα.

  • Με πραλίνα φουντουκιού.

  • Με πουρέ μήλου.