
Κριθαράκι με μανιτάρια και κολοκυθάκια
Κριθαράκι με μανιτάρια και κολοκυθάκια.
Τεμπέλικο φαγητό, είχα 6 μανιτάρια και 4 κολοκυθάκια και λέω τι τα κάνεις αυτά?
Είχα και ένα σακουλάκι κριθαράκι και λέω θα αυτοσχεδιάσω και έγινε ένα φαγητό πολύ ελαφρύ και νόστιμο.
Θα το ξανακάνω…
4 κολοκυθάκια μεγαλούτσικα
5 με 6 μανιτάρια λευκά μεγαλούτσικα
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
η κουρκουμά
ελαιόλαδο
200ml κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα φυτική
μισό ποτήρι νερό1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε τα καθαρισμένα λαχανικά μας σε κύβους τα κολοκυθάκια, σε φέτες χοντρές τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε μία μικρή γάστρα με καπάκι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας το λάδι και το νερό.

Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς στην γάστρα.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος , βάζουμε ξανά στον φούρνο ξεσκέπαστη την γάστρα μας, αφήνουμε 5 λεπτά μέσα.

Βράζουμε το κριθαράκι μας όπως γράφει η συσκευασία του και σουρώνουμε.

Σερβίρουμε πάνω από το κριθαράκι τα λαχανικά μας με το χυλωμένο ζουμάκι και αν θέλουμε προσθέτουμε και τυρί τριμμένο.






















