
Κριθαράκι ολικής εύκολο και υγιεινό
Κριθαράκι ολικής εύκολο και υγιεινό.
Εύκολο , γρήγορο το κριθαράκι αυτό. Ολικής άλεσης που δεν υστερεί σε γεύση από το λευκό.
Με ντοματούλα φρέσκια, πιπεριά και κρεμμύδι, χωρίς τσιγάρισμα, ελαφρύ και εύπεπτο.
Για 3 άτομα
1/2 πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης
2 ντομάτες ώριμες χωρίς την φλούδα
2 πιπεριές, μία πράσινη , μία Φλωρίνης
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
2 ποτήρια νερό ίσως και λίγο παραπάνω
ελάχιστο αλάτι, μπορείτε να βάλετε κανονικά εσείς
πιπέρι
λίγη πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο μετά το βράσιμο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε κατσαρόλα κόβουμε μέσα τα κρεμμύδια σε φέτες, τις πιπεριές, τις ντομάτες και προσθέτουμε το νερό. το αλάτι πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού μας και βράζουμε 20 λεπτά ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει.
Ισως χρειαστεί λίγο νεράκι παραπάνω αν δείτε ότι το έχει απορροφήσει πριν έχει βράσει το κριθαράκι.
Αφού δοκιμάσαμε το κριθαράκι ότι έβρασε προσθέτουμε το λάδι μας και αποσύρουμε. Καλή απόλαυση!






















