
Κριτσίνια Τορίνου τραγανά
Κριτσίνια Τορίνου της φίλης Nana Sunny.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
‘Οπως τα τρώνε και αγαπάνε οι γείτονες Ιταλοί και μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα κι εμείς στο σπίτι!
400 γρ αλεύρι δυνατό ( αυτό που χρησιμοποιούμε στα τσουρέκια η στην πίτσα)
200 γρ χλιαρό νερό
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 γρ ξηρή μαγιά ή 20 φρέσκια
1 κοφτό κ.γ αλάτι
1 κοφτό κ.γ ζάχαρη
Για την γεύση μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη ή από πάνω ότι θέλετε
πέστο βασιλικού, πέστο λιαστής ντομάτας, παρμεζάνα και παπαρουνόσπορο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, από το οποίο θα φυλάξουμε 50 ml. Μόλις φτιάξουμε την ζύμη, προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο λάδι μέχρι να το πάρει όλο και να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, ξεφουσκώνουμε και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.

Ανοίγουμε σε φύλλα λεπτά όπως για πίτσα, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και με μια λεπτή στρώση από ότι γεύση μας αρέσει (αν βάλουμε πέστο, δεν χρειάζεται άλειμα με ελαιόλαδο πριν). Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες όπως περίπου οι ταλιατέλες και παίρνουμε τρεις λωρίδες και ακουμπάμε τη μια πάνω στην άλλη. Περιστρέφουμε από τις δύο πλευρές αντίστροφα για να τυλιχτούν οι λωρίδες και να σχηματιστεί το κριτσίνι. Παράλληλα το βοηθάμε να απλώσει προς τις άκρες για να βγει λεπτό και μακρύ. Πρέπει να πιάνει όλο το μήκος του ταψιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς.






















