Κροκέτες πατάτας και ρολό κιμά

Κροκέτες πατάτας και ρολό κιμά με αλλαντικά και τυριά της φίλης Alexia Poub.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για τις πατατοκροκέτες
400 γρ πατάτες βρασμένες
30 γρ κορν φλάουερ
1 αυγό
30 γρ φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Για το ρόλο:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακετο μπέικον σε κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
μαϊντανό
1 αυγό
5 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε λευκό κρασί
λίγο τυρί κίτρινο τριμμένο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Για την γέμιση
μπέικον
αλλαντικά επιλογής μας
τυρί κίτρινο φέτες επιλογής μας

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε τον κιμά μας και τον απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Παρακάτω βλέπουμε τα βήματα για το ρολό.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 1:30 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μαζεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υγρά που έχει βγάλει. Μπορούμε να το δέσουμε το ζουμάκι αυτό με κορν φλάουερ να γίνει σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο ξεσκέπαστο άλλη μισή ώρα περίπου από κάθε μεριά να πάρει χρώμα το μπέικον.

  • Για τις πατατοκροκέτες, βράζουμε τις πατάτες τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά το βάζουμε σε κορνέ και σε αλευρωμένη επιφάνεια κάνουμε χοντρές λωρίδες. Ρολάρουμε ελαφρά πάνω στο αλεύρι, κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Εικόνες