Κρουασανάκια σπιτικά γεμιστά με μαρμελάδα

Κρουασανάκια ή κρουασάν μεγαλύτερα, γρήγορα και νόστιμα

γεμισμένα με σοκολάτα και μαρμελάδα.

Της φίλης Konstantina Katsea, μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κουτί γάλα εβαπορέ, 410 γρ
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 αυγά
3 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
( περίπου 700γρ ή και παραπάνω, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της λεκανίτσας μας

Για την γέμιση
μαρμελάδα αρεσκείας σας
σοκολάτα σε κομμάτια

Για την επάλειψη
κρόκου αυγού
λίγη ζάχαρη
λίγο νερό

Οδηγίες
  • Ζυμώνουμε την ζύμη μας όπως είναι γραμμένα τα υλικά με την σειρά και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε φύλλο χοντρό και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε.

  • Τυλίγουμε όπως στην φωτογραφία.

  • Αυτό είναι ένα από τα σχήματα που μπορείτε να δώσετε στα κρουασάν σας μικρά ή μεγάλα.

  • Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη, ανακατεμένα καλά.

  • Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.

  • Καλή απόλαυση!