
Κρουασανάκια σπιτικά γεμιστά με μαρμελάδα
Κρουασανάκια ή κρουασάν μεγαλύτερα, γρήγορα και νόστιμα
γεμισμένα με σοκολάτα και μαρμελάδα.
Της φίλης Konstantina Katsea, μέλος της Ομάδας μας,
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Ευχαριστούμε!
1 κουτί γάλα εβαπορέ, 410 γρ
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
2 αυγά
3 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
( περίπου 700γρ ή και παραπάνω, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της λεκανίτσας μας
Για την γέμιση
μαρμελάδα αρεσκείας σας
σοκολάτα σε κομμάτια
Για την επάλειψη
κρόκου αυγού
λίγη ζάχαρη
λίγο νερό

Ζυμώνουμε την ζύμη μας όπως είναι γραμμένα τα υλικά με την σειρά και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε φύλλο χοντρό και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε.

Τυλίγουμε όπως στην φωτογραφία.

Αυτό είναι ένα από τα σχήματα που μπορείτε να δώσετε στα κρουασάν σας μικρά ή μεγάλα.

Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη, ανακατεμένα καλά.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.

Καλή απόλαυση!






















