
Κυδώνια γλυκό στον φούρνο καραμελωμένα, εύκολα
Υπέροχο καραμελωμένο το κυδώνι γλυκό έτσι.
Ανήκει στο είδος κυδονέα και κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου ενώ είναι ιδιαίτερο
διαδεδομένο σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.
Θεωρείται από τα αρχαιότερα φρούτα. Οι αρχαίοι έλληνες είχαν αφιερώσει τα κυδώνια στην θεά Αφροδίτη.
Φημολογείται μάλιστα ότι κατά το γνωστό μύθο ο Πάρης προσέφερε κυδώνι στη θεά και όχι χρυσό μήλο.
Επίσης κάποιοι ισχυρίζονται πως πιθανά το μήλο που πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ να είναι τελικά κυδώνι.
6 κυδώνια
ζάχαρη
κανέλα
γαρύφαλλο
1/2 λίτρο κόκα κόλα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε καλά τα κυδώνια μας.

Καθαρίζουμε από μέσα το στρόγγυλο με τα κουκούτσια.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι η πυρέξ να κοιτάνε προς τα επάνω. Σε κάθε μισό κυδώνι βάζουμε μια κουταλιά ζάχαρη η και λιγότερο, πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρύφαλλο και περιχύνουμε με την κόκα κόλα.

Ψήνουμε σε 200 βαθμούς αντίσταση για 40 με 45 λεπτά, στα 30 λεπτά τα γυρνάμε ανάποδα να ψηθεί η φλούδα και καταλαβαίνουμε ότι έχουν γίνει όταν μείνει πολύ λίγο ζουμάκι το οποίο έχει αρχίσει και γίνεται σαν ζελέ.

Τρώγονται σκέτα, με σαντιγί η με παγωτό.






















