
Κόκορας γεμιστός με πορτοκάλι και κυδώνι
Κόκορας γεμιστός του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες.... Ευχαριστούμε!
Κόκορας γεμιστός με φέτες πορτοκαλιού, κυδωνιού και πατάτες στον φούρνο.
- 1κόκκορας μεσαίος, πλυμμένος,καψαλισμένος και καθαρισμένος
- 300 γρ.μοσχαράκι ψιλοκομμένο αφού το βράσουμε πρώτα
- δαμάσκηνα
- κουκουνάρι
- τρίμμα από πορτοκάλι
- πιπέρι
- ρίγανη
- αλάτι και μπαχαρικά του γούστου σας
- 1κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνιρύζι μπασμάτι ή καρολίνα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ψηθεί για πέντε λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά ανακατεύοντας και αφήνουμε το ρύζι για το τέλος. Δεν το αφήνουμε να βράσει για να μην μας μαλακώσει και γίνει λαπάς. Μόλις είναι έτοιμη και κρυώσει η γέμιση την βάζουμε σε μεγάλο μπολ με σελοφάν και την βάζουμε στο ψυγείο ένα βράδυ για να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα που θα γεμίσουμε τον κόκορα μας.

Παίρνουμε τον κόκκορα τον αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη μουστάρδα. Γεμίζουμε τη κοιλιά με την Έτοιμη γέμιση και δένουμε τα πόδια σταυρωτά για να μην φύγει η γέμιση. Τον βάζουμε στη γάστρα αφού πρώτα βάλουμε στον πάτο της γάστρας λαδόκολλα η οποία να τυλίγει τον κόκορα. Προσθέτουμε τις φέτες από δύο κυδώνια, ροδέλες από ένα πορτοκάλι πάνω στο πτηνό και γύρω γύρω τις πατάτες κυδωνάτες κομμένες. Αλατοπιπερώνουμε κλείνουμε το καπάκι και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με αέρα για περίπου 3-4 ώρες περίπου ώστε να ψηθεί ο κόκορας και να μαλακώσει το κρέας του .






















