
Κόλυβα, συνταγή και εκτέλεση
Κόλυβα, συνταγή και εκτέλεση της φίλης Γρηγορίας Δημητρακοπούλου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά
- 500 γρ.σιτάρι βρασμένο και στραγγισμένο πολύ καλά
- λίγοΜαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγοΡόδι
- 1 κουταλάκικανέλα
- λίγοαποξηραμένο βερίκοκο ψιλοκομμένο
- 1ξύσμα πορτοκάλι
- σταφίδες ξανθές
- καρύδια χοντροκομμένα
- αμύγδαλα
- φρυγανιά
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας. Τα στρώνουμε σε δίσκο και τα πατάμε με τη παλάμη να καθίσει το μείγμα. Ρίχνουμε μια στρώση φρυγανιά και ξαναπατάμε με χαρτοπετσέτα. Ρίχνουμε μια στρώση κρυσταλλική ζάχαρη, ξαναπατάμε με χαρτοπετσέτα. Με ένα σουρωτήρι ψιλό πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη αρκετή από πάνω.

Ξεκινάμε το στόλισμα. Βρίσκουμε το κέντρο του δίσκου και σχηματίζουμε αν θέλουμε ένα σταυρό με υλικά της αρεσκείας μας. Τα ασημένια κουφετάκια τα βρίσκουμε σε κατάστημα ξηρών καρπών συνήθως ή σε καφεκοπτεία που έχουν και ζαχαρωτά, καραμέλες κλπ.






















