
Λάχανο κόκκινο βραστό με κρασί, γερμανικό
Λάχανο κόκκινο βραστό με κρασί, γερμανικό
Γνωρίζετε ότι το κόκκινο λάχανο μπορούμε να το κάνουμε
ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για κρέας ή μία υπέροχη κρύα σαλάτα?
Παραδοσιακό γερμανικό φαγητό που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν σαλάτα.
Ταιριάζει απόλυτα με κρέας και λουκάνικα και σνίτσελ.
1 μέτριο λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 μεγάλο ή 2 μικρά μήλα πράσινα κομμένα στα 4
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα
6 καρφάκια γαρύφαλλο καρφωμένα στο μήλο
4 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
500ml νερό
500ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσαμικό
2 κύβους βοδινό
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι μισό κουταλάκι
100γρ βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο 80 ml
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι ανακατεμένο σε λίγο νερό και σουρωμένο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε στα 4 ένα καθαρισμένο και πλυμένο κόκκινο λάχανο μέτριο.
Όχι πολύ μεγάλο , όχι πολύ μικρό. 
Κόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κρασί και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κρασί όσο είναι σε μεγάλη θερμοκρασία το μάτι της κουζίνας μας.
Μετά από 1 λεπτό χαμηλώνουμε και ρίχνουμε το αραιωμένο αλεύρι στο νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά πάλι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.
Το δοκιμάζουμε να δούμε αν έβρασε καλά και να μην έχει υγρά το λάχανο.
Αλλιώς βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσει ή αφήνουμε ξεσκέπαστο να βράσει να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα μήλα και το κρεμμύδι έχουν λιώσει στον βρασμό. Αν δείτε οτι ειναι ολόκληρα απλά τα αφαιρούμε.
Συνοδεύουμε ζεστό με κρέας.

Μπορούμε να το φάμε και σαν σαλάτα ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πάλι.

Εμάς μας αρέσει ζεστό. Καλή απόλαυση!!






















