Λάχανο κόκκινο βραστό με κρασί, γερμανικό

Λάχανο κόκκινο βραστό με κρασί, γερμανικό

Γνωρίζετε ότι το κόκκινο λάχανο μπορούμε να το κάνουμε

ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για κρέας ή μία υπέροχη κρύα σαλάτα?

Παραδοσιακό γερμανικό φαγητό που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν σαλάτα.

Ταιριάζει απόλυτα με κρέας και λουκάνικα και σνίτσελ.

Υλικά

1 μέτριο λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 μεγάλο ή 2 μικρά μήλα πράσινα κομμένα στα 4
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα
6 καρφάκια γαρύφαλλο καρφωμένα στο μήλο
4 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
500ml νερό
500ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσαμικό
2 κύβους βοδινό
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι μισό κουταλάκι
100γρ βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο 80 ml
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι ανακατεμένο σε λίγο νερό και σουρωμένο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Κόβουμε στα 4 ένα καθαρισμένο και πλυμένο κόκκινο λάχανο μέτριο.
    Όχι πολύ μεγάλο , όχι πολύ μικρό.

  • Κόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε.

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κρασί και το αλεύρι.

  • Ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κρασί όσο είναι σε μεγάλη θερμοκρασία το μάτι της κουζίνας μας.
    Μετά από 1 λεπτό χαμηλώνουμε και ρίχνουμε το αραιωμένο αλεύρι στο νερό.
    Ανακατεύουμε πολύ καλά πάλι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.

  • Το δοκιμάζουμε να δούμε αν έβρασε καλά και να μην έχει υγρά το λάχανο.
    Αλλιώς βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσει ή αφήνουμε ξεσκέπαστο να βράσει να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα μήλα και το κρεμμύδι έχουν λιώσει στον βρασμό. Αν δείτε οτι ειναι ολόκληρα απλά τα αφαιρούμε.

  • Συνοδεύουμε ζεστό με κρέας.

  • Μπορούμε να το φάμε και σαν σαλάτα ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πάλι.

  • Εμάς μας αρέσει ζεστό. Καλή απόλαυση!!