
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ
Λαζάνια, μία παραλλαγή του παστίτσιου.
Πιο εύκολο γιατί τα φύλλα ζυμαρικών δεν χρειάζονται βράσιμο.
Η διαδικασία και τα υλικά είναι ίδια.
Το μόνο που αλλάζει είναι παραπάνω υγρά στην γέμιση και λίγο πιο αραιή η μπεσαμέλ.
1 πακέτο λαζάνια σε φύλλα
Για την γέμιση
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας η 2 αλεσμένες μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο, νερό να σκεπάσει αρκετά τον κιμά
1 κύβο βοδινό
Μπεσαμέλ
2 λίτρα γάλα,
100 γρ μαργαρίνη (2 κουταλιές γεμάτες)
2 αυγά
4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
150γρ τριμμένο κίτρινο τυρί gouda
αλάτι
μοσχοκάρυδο
Κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά μας να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας. 
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτα και τον πελτέ. Σκεπάζουμε αρκετά με νερό (2 μεγάλα ποτήρια σίγουρα). Βράζουμε για 20 λεπτά.

Για την ψευτομπεσαμέλ μας βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν (εκτός από τα αυγά και το τυρί). Ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κολλήσει.
Αποσύρουμε από την εστία και σπάμε μέσα τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά. προσθέτουμε και τριμμένο τυρί.
Βάζουμε σε βαθύ τετράγωνο ή στρόγγυλο ταψί 28 εκ. μία κουταλιά ζουμί από τον κιμά και μία κουταλιά μπεσαμέλ να πάνε παντού στον πάτο.
Βάζουμε από πάνω μία στρώση φύλλα λαζάνια.
3 φορές θα κάνουμε στρώση λαζάνια, κιμά με ζουμί και λίγη μπεσαμέλ.
Στην τελευταία στρώση αδειάζουμε όλον τον κιμά και σκεπάζουμε με τα τελευταία φύλλα. Υπολογίστε τα πριν ξεκινήσετε πόσες στρώσεις θα σας βγούνε.
Έχουμε κρατήσει περίπου 1/4 από την μπεσαμέλ μας και την αδειάζουμε στα τελευταία φύλλα να τα καλύψει καλά. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα και βγάζουμε από τον φούρνο.

Καλή απόλαυση!






















