Λαζαράκια έθιμο του Λαζάρου

Λαζαράκια για το Λάζαρο αν δεν πλάσεις ψωμί δεν θα χορτάσεις σύμφωνα με την παράδοση.

Της φίλης Κωνσταντίνας Κοσμίδου. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ ζάχαρη
200 γρ κανελόζουμο ( βράζουμε σε ένα μπρίκι νερό με ΄λενα ξύλο κανέλας και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό)
50 γρ ελαιόλαδο
1 φακ. ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
σταφίδες μια χούφτα μεγάλη.
καρφάκια γαρύφαλλο για μάτια - στόμα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να λιώσουν. Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για αρκετά λεπτά 6-8. Αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ισομεγέθη 60 γρ. περίπου πλάθουμε τα λαζαράκια μας.

  • Πλάθουμε πρώτα το σώμα και κάνουμε ένα λεπτό κορδονάκι για τα χέρια τα οποία τα τοποθετούμε σε χ πίσω από το λαιμό να δένουν στο πλάι. Βάζουμε τα καρφάκια για μάτια - στόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170.

  • Η δόση αυτή βγάζει 12 λαζαράκια.