
Λαχανίδα σαλάτα
Λαχανίδα σαλάτα.
Με μπόλικο λεμόνι και λίγο αλάτι και λάδι , μία πολύ ωραία και χορταστική σαλάτα…
Εγώ κάνω τους λαχανοντολμάδες μου με λαχανίδες μεγάλες.
Έχουν πιο έντονη γεύση λάχανου και είναι λίγο πιο χοντρά τα φύλλα τους και
πιο σταθερά στο τύλιγμα και δεν διαλύονται στο βράσιμο.
Λαχανίδα
αλάτι
λίγο πιπέρι
λάδι
λεμόνι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Διαλέγουμε μία ωραία πράσινη λαχανίδα.

Ξεχωρίζουμε όσα φύλλα είναι πολύ σκληρά και βρώμικα και την υπόλοιπη λαχανίδα την κόβουμε στα 4 και την πλένουμε πολύ καλά.

Βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε όλα τα καθαρά φύλλα και την υπόλοιπη λαχανίδα να βράσει για 10 λεπτά μόνο. Θέλουμε να είναι αλ ντέντε.
Βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι, λάδι και λίγο πιπέρι και έτοιμη η σαλάτα μας!






















