Λαχανοντολμάς γίγας, επίπεδος σαν πίτα

Λαχανοντολμάς γίγας, επίπεδος σαν πίτα.

Ένα πολύ γευστικό φαγητό με σάλτσα ντομάτας και φέτες μπέικον.

Εμφανίσιμο γιατί κόβεται σε κομμάτια και σερβίρεται εύκολα.

Εύκολο επίσης και στην παρασκευή του.

Ότι πρέπει για ένα γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

2 λαχανίδες (γίνεται πιο νόστιμο)
αλλιώς 1 μεγάλο λάχανο, ζεματισμένα τα φύλλα

1 κιλό κιμά ανάμεικτο, μοσχάρι και χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα

15 με 20 φέτες μπέικον

1 κουτί σάλτσα ντομάτα
2 κουταλάκια πελτέ
το ζουμί από το ζεμάτισμα
ελαιόλαδο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζεματάμε τα φύλλα που έχουμε πλύνει και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Στρώνουμε τα μισά σε ένα ταψί ή γάστρα 30εκ.

  • Ζυμώνουμε τον κιμά μας με όλα τα υλικά του. Αν δούμε ότι είναι λίγο σφιχτός προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι νερό.

  • Στρώνουμε πάνω από το λάχανο τον κιμά να απλωθεί καλά και βάζουμε σε σειρά το μπέικον, να σκεπαστεί ο κιμάς.

  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου ή λαχανίδας. ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα, τον πελτέ αραιωμένο στο νερό του ζεματίσματος, λίγο αλάτι , πιπέρι μαύρο και κόκκινο. Σκεπάζουμε με το νερό πάλι του ζεματίσματος ίσα να σκεπαστούν όλα καλά .

  • Σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Σε ζεστό φούρνο στις αντιστάσεις.

  • Κοιτάμε να έχει μείνει με λίγη σάλτσα. αλλιώς συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Δεν θέλουμε να στεγνώσει το φαγητό τελείως.

  • Καλή απόλαυση!