
Λαχανοντολμάς γιαλαντζί τούρτα
Λαχανοντολμάς γιαλαντζί τούρτα με αυγολέμονο της φίλης Sophia Fatseas.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
1 μέτριο λάχανο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλυτζάνι τσαγιού.ρύζι
150 γρ. σπανάκι(προαιρετικά)
1 καρότο τριμμένο
λίγο μαϊντανό,
λίγο δυόσμο,
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κύμινο (αν σας αρέσει)
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το πλυμένο λάχανο και το βράζουμε λίγο περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς. Σοτάρουμε όλα τα υλικά που τα έχουμε ψιλοκόψει και προσθέτουμε και λίγο νερό. Βγάζουμε τα φύλλα αφού κρυώσει λίγο και τα στρώνουμε σε λαδωμένη και με φρυγανιά φόρμα.

Βάζουμε εναλλάξ στρώσεις λάχανου και γέμισης και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια. Στο τέλος γεμίζουμε 3 φλυτζάνια με νερό και τα τοποθετούμε από πάνω για βάρος. Περιχύνουμε με 1 φλυτζάνι νερό και 1/2 φλυτζάνι λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα μέχρι να πιει τα υγρά και να πάρει λίγο χρώμα.

Φτιάχνουμε και το αυγολέμονο. Βράζουμε 1 λίτρο νερό με 1 κύβο. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να πήξει(ξεχωριστά ανακατεύουμε με λίγο κρύο νερό) κάπου 6 κουταλιές σούπας.






















