
Λεμόνι γλυκό κουταλιού , μυρωδάτο και πολύ γευστικό
Λεμόνι γλυκό κουταλιού, μυρωδάτο και πολύ γευστικό
με βιολογικά λεμόνια ακέρωτα.
Κλασσικό παραδοσιακό γλυκό.
Υπέροχο και σε Cheese Cake από πάνω ή με παγωτό…
Τον χυμό φυσικά δεν τον πετάμε.
Τον βάζουμε σε παγοκύστες η τον κάνουμε υπέροχη λεμονάδα που κρατάει και 6 μήνες στο ψυγείο.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
2 κιλά λεμόνια ακέρωτα μεγάλα
2 κιλά ζάχαρη
500 γρ νερό
200γρ γλυκόζη
χυμό από μισό λεμόνι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια μας

το ξύσμα μπορούμε να το κρατήσουμε στην κατάψυξη ή να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε λικέρ.

Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό σε παγοκύστες στην κατάψυξη ή για να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα

Βγάζουμε την εσωτερική πέτσα.

Βράζουμε τις φλούδες λεμονιού σε νερό για 20 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αλλάζουμε 3 φορές σε κρύο νερό που τις αφήνουμε από 10 λεπτά και στραγγίζουμε καλά για 1 ώρα.

Βράζουμε τις φλούδες λεμονιού για 1 ώρα περίπου μαζί με την ζάχαρη, γλυκόζη και χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφού κρυώσει το γλυκό μας το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή σε σκοτεινό δροσερό μέρος.

Καλή απόλαυση!






















