
Λικέρ Βερίκοκο – Ροδάκινο
Λικέρ βερίκοκο – ροδάκινο της φίλης Αρετής Παπαδοπούλου,
μέλος της Ομάδας μας , Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
800 γρ. – 1 κιλό βερίκοκα
5 ροδάκινα
1 λίτρο λευκό κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κιλό ζάχαρη
2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
2 κανέλες
χυμό από 1 λεμόνι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Διαλέγουμε ώριμα βερίκοκα και ροδάκινα χωρίς χτυπήματα, τα πλένουμε καλά, τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Τα τοποθετούμε σε βάζο , προσθέτουμε την ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το ποτό μας. Κλείνουμε το βάζο και το κουνάμε μέχρι να δούμε ότι διαλύθηκε η ζάχαρη.

Ανοίγουμε το βάζο και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τα φύλλα της αρμπαρόριζας. Κουνάμε πάλι καλά και το αφήνουμε κλειστό σε δροσερό και σκιερό μέρος για τουλάχιστον 1 μήνα. Που και που κουνάμε το βάζο μας για να μην καθίσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια σουρώνουμε σε τουλπάνι ή σε διπλωμένο τούλι το λικέρ. Πιέζουμε τα φρούτα να βγάλουν το ζουμί τους

Τα ξανά σουρώνουμε να μείνει μόνο το ποτό. Αν έχετε υπομονή αφήστε να περάσουν 2-3 μήνες πριν δοκιμάσετε το λικέρ θα γίνει πολύ καλύτερο

Καλή επιτυχία!
Πηγή: e-ptolemeos.gr






















