
Μήλα κομπόστα σαν κρέμα
Μήλα κομπόστα σαν κρέμα
Κομπόστα μήλο διαφορετική με κρεμώδη υφή.
Πολύ νόστιμη και αρέσει σε όλους, μεγάλους και μικρούς.
Την γέμιση αυτή μπορούμε να την βάλουμε και σαν γέμιση σε σκεπαστή τάρτα ή σε σφολιάτα σαν στρούντελ.
10 με 12 μήλα κομμένα και καθαρισμένα
2 ξυλάκια κανέλα
300γρ καστανή ζάχαρη ή λευκή αν θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε λίγο παραπάνω
Χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι
1 λίτρο νερό
65γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο (1και 1/2 φακελάκια) μισό ποτήρι νερό για να την διαλύσουμε
κανέλα για μετά στο σερβίρισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα μήλα μας. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε όχι πολύ λεπτά μην διαλυθούνε.

Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τις φλούδες του και τα ξυλάκια κανέλας, 2 μεγάλα.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό.

Βράζουμε για 30 λεπτά ξεσκέπαστο.

Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο μισό ποτήρι νερό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη να πήξει. Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και φλούδες λεμονιού.

Τρώγεται κρύα πασπαλισμένη με κανέλα. Αν την βάλουμε στο ψυγείο ακόμη πιο ωραία γίνεται. Καλή απόλαυση!






















