
Μανιτάρια με ρύζι υγιεινό και νόστιμο
Μανιτάρια με ρύζι υγιεινό και νόστιμο
Πειραματίζομαι αυτές τις μέρες για πιο υγιεινή διατροφή.
Νόστιμο, εύκολο και νηστίσιμο φαγητό.
Μαζί με μία ωραία πράσινη σαλάτα ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας.
Τρώγεται σκέτο ή σαν συνοδευτικό.
500γρ μανιτάρια λευκά ή όποια άλλα θέλουμε
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 νεροπότηρο ρύζι κίτρινο 200 ml
1 νεροπότηρο ρύζι άγριο 200 ml
αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μόνο ένα είδος ρυζιού
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
κάρυ προαιρετικά, εμάς μας αρέσει
νερό
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και κόβουμε σε φέτες.

Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και βγάλουν τα ζουμιά τους στο λάδι.
Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας το αλάτι και τα μπαχαρικά μας.
Έχουμε πλύνει και στραγγίσει το ρύζι μας και το προσθέτουμε στα μανιτάρια.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι περίπου 15 λεπτά, θα το δοκιμάσουμε μετά να έχει μαλακώσει. Στην πορεία βλέπουμε και το νερό και αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο λίγο βραστό νερό.

Αφήνουμε για 10 λεπτά την κατσαρόλα μας στην άκρη να τραβήξει και να δέσει το φαγητό μας. Καλή απόλαυση!






















