Μαρμελάδα φράουλα, από φρέσκες μυρωδάτες φράουλες

Μαρμελάδα φράουλα , από φρέσκες μυρωδάτες φράουλες.

Μία μαρμελάδα που αρέσει πολύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτη επάνω σε ψωμί,

σε τάρτες, σε πάστα φλώρα , σε παγωτό και σε cheese cake.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

3 κιλά φράουλες καθαρισμένες πλυμένες.
2 κιλά ζάχαρη
100γρ γλυκόζη (προαιρετικά)
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 βανίλιες καψουλάκια

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    3 κιλά φράουλες καθαρισμένες πλυμμένες. 2 κιλά ζάχαρη, τα βάζουμε εναλλάξ στην κατσαρόλα και ξεκινάμε το βράσιμο, καλό είναι να αφήσουμε τις φράουλες με την ζάχαρη μία ώρα να βγάλουν τα ζουμιά τους και μετά ξεκινάμε. Ξαφρίζουμε, προσθέτουμε 100γρ γλυκόζη (προαιρετικά, δίνει ωραία γυαλάδα) και χυμό από1/2 λεμόνι.

  • Τις πατάμε μετά με το πατητήρι που κάνουμε πουρέ γιατί θέλουμε να μείνουν και λίγα κομματάκια απ τις φράουλες. Αν την θέλουμε την μαρμελάδα σαν πουρέ πριν το βράσιμο τις πολτοποιούμε στο μούλτι.

  • Βράζουμε για 45 με 60 λεπτά.. ανάλογα πόσο δεμένη την θέλουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει και δέσει την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

  • Καλή απόλαυση!

Εικόνες