
Μελιτζάνες βεντάλια παναρισμένες τηγανητές φανταστικές
Μελιτζάνες βεντάλια παναρισμένες τηγανητές φανταστικές
Υπέροχες τραγανές μελιτζάνες παναρισμένες στο τηγάνι.
Ένας τέλειος μεζές.
Συνοδεύεται με τζατζίκι, σκέτο γιαούρτι, σαλάτα χωριάτικη κλπ.
Η συνταγή είναι για 4 άτομα.
4 χοντρές μελιτζάνες
νερό για το βράσιμο συν 2 κουταλάκια αλάτι
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά μουστάρδα
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
αλάτι
250γρ φρυγανιά αλεσμένη
100γρ αλεύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε το εξωτερικό της μελιτζάνας.

Τις κόβουμε στην μέση μακρόστενα και κόβουμε χοντρές λωρίδες αλλά όχι από τελείως επάνω.

Βάζουμε σε βραστό νερό με το αλάτι να βράσουν 5 λεπτά μόνο.

Βάζουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
Καλό είναι να τις βράσουμε αρκετές ώρες πριν.
Ετοιμάζουμε το μίγμα με τα αυγά, το ανακατεύουμε καλά.
Αν χρειαστεί παραπάνω προσθέτουμε ένα με δύο αυγά ακόμη στην πορεία.
Ετοιμάζουμε την φρυγανιά και το αλεύρι, αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω.

Βάζουμε τις μελιτζάνες επάνω σε χαρτί κουζίνας και τις πατάμε επίσης από πάνω με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και να πατηθούν οι μελιτζάνες.

Τις περνάμε στην φρυγανιά με το αλεύρι να πάει παντού.

Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, αν δούμε ότι παίρνουν πολύ χρώμα γρήγορα κατεβάζουμε την θερμοκρασία.

Τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας . Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ρίγανη.

Καλή απόλαυση!!!






















