Μελιτζάνες βεντάλια παναρισμένες τηγανητές φανταστικές

Μελιτζάνες βεντάλια παναρισμένες τηγανητές φανταστικές

Υπέροχες τραγανές μελιτζάνες παναρισμένες στο τηγάνι.

Ένας τέλειος μεζές.

Συνοδεύεται με τζατζίκι, σκέτο γιαούρτι, σαλάτα χωριάτικη κλπ.

Η συνταγή είναι για 4 άτομα.

Υλικά

4 χοντρές μελιτζάνες
νερό για το βράσιμο συν 2 κουταλάκια αλάτι
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά μουστάρδα
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
αλάτι
250γρ φρυγανιά αλεσμένη
100γρ αλεύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Καθαρίζουμε το εξωτερικό της μελιτζάνας.

  • Τις κόβουμε στην μέση μακρόστενα και κόβουμε χοντρές λωρίδες αλλά όχι από τελείως επάνω.

  • Βάζουμε σε βραστό νερό με το αλάτι να βράσουν 5 λεπτά μόνο.

  • Βάζουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
    Καλό είναι να τις βράσουμε αρκετές ώρες πριν.

  • Ετοιμάζουμε το μίγμα με τα αυγά, το ανακατεύουμε καλά.
    Αν χρειαστεί παραπάνω προσθέτουμε ένα με δύο αυγά ακόμη στην πορεία.

  • Ετοιμάζουμε την φρυγανιά και το αλεύρι, αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω.

  • Βάζουμε τις μελιτζάνες επάνω σε χαρτί κουζίνας και τις πατάμε επίσης από πάνω με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και να πατηθούν οι μελιτζάνες.

  • Τις περνάμε στην φρυγανιά με το αλεύρι να πάει παντού.

  • Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, αν δούμε ότι παίρνουν πολύ χρώμα γρήγορα κατεβάζουμε την θερμοκρασία.

  • Τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας . Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ρίγανη.

  • Καλή απόλαυση!!!